Designers


Alessandro Lenarda (Venetië 1939)

Hij heeft 5 keer geëxposeerd op de Biënnale van Venetië . Alessandro is 3 keer geselecteerd voor de prijs “Compasso d’Oro” Hij is hoofddocent vd Academie Tiber in Rome. Zijn werken maken deel uit van de vaste collecties van verschillende musea in de wereld . Sommige van zijn werken werden uitgeroepen tot “uitzonderlijke artistieke en historische waarde “ en opgenomen in “Cultureel Erfgoed vd Natie”. Diverse werken die hij gemaakt heeft voor Metalco zijn opgenomen in de “Farnesina Design Collection”.

Alfredo Tasca (Treviso)

Een van de oprichters van Metalco. Alfredo ontving tijdens zijn cariére vele prijzen waaronder voor het model “Cheope” de Compasso d’Oro 2006, de internationale prijs voor de ADI Design Index.

Pio & Tito Toso (Venetië)

De gebroeders hebben op het gebied van Architectuur talrijke projecten op nationaal en internationaal grondgebied uitgevoerd. Ze hebben voor de meest toonaangevende bedrijven ontwerpen gemaakt zoals: Artemide, Leucos, Alessi, Fly line etc. En uiteraard voor Metalco. Enkele prijzen die de broers ontvangen hebben: Good Design Award 2009, 1e prijs voor herontwikkeling Musile di Piave 2005 en 1e prijs Young & Design 2005.

Antonio Citterio (Meda 1950)

Is meubelontwerper,industrieel ontwerper en architect die werkt vanuit Milaan. Hij heeft gewerkt voor veel toonaangevende meubel- en designmerken zoals Ansorg, B&B Italia, Flexform, Flos, Inda. Voor Metalco heeft hij de complete lijn van de Citterio collectie ontworpen en gecoördineerd. Hij heeft zich ook bezig gehouden met architectonisch werk en interieurontwerp over de gehele wereld variërend van gehele gebouwen tot (winkel)inrichtingen. Zijn werk wordt over de gehele wereld veel tentoongesteld en gepubliceerd. Antonio heeft veel designprijzen gewonnen waaronder de Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MoMA en van het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Marc Aurel

Franse architect, afgestudeerd aan de All’Ecoles d’Arts te Marseille. In 1996 creëerde hij MA Studio die is gewijd aan het ontwerp van de openbare ruimte.
Hij werkte samen met Europese toonaangevende bedrijven waarvoor hij industriële meubilair ontwierp. Sinds 1997 geeft hij les aan de Marseille School of Arts and Architecture en sinds 2002 is hij hoofd designs aan de Fine Arts on lle de la Reunion. Voor Metalco heeft hij o.a. een complete lijn in CorTen staal ontworpen.

Toan Nguyen (Parijs 1969)

Toan studeerde af in Industrial Design Ensci-Les Atleliers in Parijs, hij heeft gewerkt in Parijs, Barcelona en Milaan. Ook heeft hij ruim 10 jaar samengewerkt met Antonio Citterio , samen hebben ze toonaangevende projecten gedaan voor bedrijven zoals B&B, Axor, Guzzi, Fiat en uiteraard Metalco. Hij won diverse prijzen zoals: Red Dot Design Award ’10, eervolle vermelding Compasso d’Oro met de Sedis bank.

Staubach & Kuckertz

Het bureau van Design en architectuur werd in 1995 opgericht in Berlijn door Designer Helmut Staubach en architect Uwe Kuckertz. Het bureau heeft een bijzonder ruime ervaring met de planning in de bouw voor o.a. openbaar vervoer, vooral met stations. Meubilair ontworpen door S+K kunnen in vele steden in Europa en over zee worden gevonden, o.a. voor het centrum van Dusseldorf, Berlijn, Cairo, Ulm, Napels. S+K hebben met succes deelgenomen aan tal van wedstrijden en wonnen designprijzen in Duitsland en Italië.

Michele Slaviero

Hij studeerde cum laude af aan de IUAV in Venetië in ’93. Gespecialiseerd in o.a. het herontwikkelen van industriële en interieur design, projecten voor overheid zoals pleinen, gebouwen etc. Vooral geïnteresseerd in duurzaamheid. Heeft o.a. de 1e prijs op de Brignola 2007 gewonnen.

Raffaele Lazzari (Castelfranco 1979)

Hij is cum laude afgestudeerd aan de Faculteit der Kunst en Vormgeving (IUVA Universiteit van Venetië). Hij heeft deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Bij Metalco sinds ‘02 en belast met R&D. Heeft reeds talrijke prijzen en onderscheidingen op internationaal gebied op zijn naam staan, waaronder de eervolle vermelding tijdens de XXI Compasso d’Oro ADI voor de afvalbak Ghost in 2008.

Salvatore Indriolo (Treviso 1979)

Hij studeerde cum laude af in industrieel ontwerpen in Venetië. In 2006 begon hij als freelance ontwerper en hij krijgt nu internationale erkenning voor het ontwerpen van een breed scala aan producten van o.a. meubels en verlichting apparatuur. Hij werkt samen met gerenommeerde bedrijven, waaronder Bosa Ceramische Horm, Moroso, Sensai, Zanotta en uiteraard Metalco.

Pamio broeders Het ontwerpbureau Pamio werd in 2000 opgericht door Roberto Matthew en Paul Pamio. Gespecialiseerd in verlichting, meubels en accessoires. Met gebruik van alternatieve materialen, zoals koolstof, innovatieve toepassingengebieden, zoals de wereld vd duurzame energie. Ze zien de praktische toepassing van nieuwe technologieën, zoals fotovoltaïsche systemen of het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Pininfarina

Verschillende grote en international bedrijven hebben gebruik van dit bureau gemaakt zoals: Ferrari, Maserati, Alfa Romeo etc. Voor Metalco heeft het bureau vooral shelters en infozuilen ontworpen.