Over Ons

HB International staat voor hoogwaardige design elementen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Welkom bij HB International

HB International staat voor hoogwaardige design elementen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Sinds jaar en dag is HB International BV exclusief importeur van de Italiaanse firma Metalco en de Spaanse firma Santa&Cole/Urbidermis voor Nederland en de Dutch Cariben.                                                                           

Daarnaast werken we samen met de Belgische firma Verhofste , deze firma is gespecialiseerd in fietsenparkeer systemen.

Naast onze vaste agenturen realiseren wij maatwerk voor elk eigen ontwerp/design in o.a. meubilair, hekwerken, bloembakken, plein- en parkinrichtingen, bestrating etc. Dit voor zowel staal, CorTen staal, RVS, Hout en Natuursteen.

Bij ons kunt terecht voor alles op het gebied van hoogwaardige kwaliteit buitenmeubilair en buitenverlichting.

Onze Designers

Designers Van Metalco

Onze Getallenteerde Designers.

Alfredo Tasca (Treviso)

Een van de oprichters van Metalco. Alfredo ontving tijdens zijn cariére vele prijzen waaronder voor het model “Cheope” de Compasso d’Oro 2006, de internationale prijs voor de ADI Design Index.

Pio & Tito Toso (Venetië)

De gebroeders hebben op het gebied van Architectuur talrijke projecten op nationaal en internationaal grondgebied uitgevoerd. Ze hebben voor de meest toonaangevende bedrijven ontwerpen gemaakt zoals: Artemide, Leucos, Alessi, Fly line etc. En uiteraard voor Metalco. Enkele prijzen die de broers ontvangen hebben: Good Design Award 2009, 1e prijs voor herontwikkeling Musile di Piave 2005 en 1e prijs Young & Design 2005.

Antonio Citterio

Antonio Citterio werd in 1950 in Meda geboren en studeerde af in architectuur aan de Polytechnische universiteit van Milaan. Internationaal bekende hoofdrolspeler in de industriële ontwerpsector, hij werkt momenteel samen met Italiaanse en buitenlandse bedrijven zoals Albatros - Sanitec Group, Ansorg, Arclinea, Axor - Hansgrohe, B&B Italia, Flexform, Flos, Fusital, Guzzini, Iittala, Inda, Kartell, Pozzi Ginori - Sanitec Group, Skantherm, Tre Più, Vitra.

Marc Aurel

Franse architect, hij studeerde af aan de Ecoles d'Arts et d'Architecture in Marseille en begon zijn professionele carrière als stedenbouwkundige. In 1996 creëerde hij de MA Studio die zich toelegt op het ontwerp van openbare ruimtes, zowel vanuit het oogpunt van stedenbouw als verlichting. Zijn werken drukken de filosofie van de studio uit, die de invloeden tussen hedendaagse kunst, film, dans, architectuur, design en muziek versterkt.

Staubach&Kuckertz

De architectuur- en designstudio Staubach + Kuckertz werd in januari 1995 in Berlijn opgericht door de ontwerper Prof. Helmut Staubach en de architect Dipl.-Ing. Uwe Kuckertz. De interactie tussen de twee disciplines geeft het bureau de mogelijkheid voor een breed scala aan projecten van verschillende soorten en diepgang: architectuur, civieltechnische werken, productontwerp, grafische vormgeving en scenografie. Het bureau heeft met name diepgaande ervaring met landelijke planning in de bouwsector voor het openbaar vervoer.

Pininfarina

50

Projecten

100+

Tevreden Klanten

15

Jaren in Business